Berejst lærling

0
Jacob Dalager har været rundt omkring i lærlingetiden.
Jacob Dalager er elektrikerlærling hos Intego i Aalborg og derfor skulle man tro, at hans lærlingetid er brugt i firmaet projekter her i Nordjylland.

Men sådan har lærlingetiden på ingen måde været for Jacob Dalager.

For et halvt år siden kom han tilbage til Aalborg efter seks måneder arbejde i Sverige på et kyllingeslagteri, hvor han hjalp Intego med at skifte slagteriets maskinanlæg, og han var næppe landet før chancen igen bød sig for at komme på endnu et udlandsophold – denne gang et halvt års praktik på Island.

Det var Brian Bisgaard Kristensen, der er ansvarlig for lærlingene i Aalborg, der lagde grunden til det på et lærlingenmøde-

– Og her var jeg hurtig til at svare ja og det har været en fed og lærerig oplevelse, siger Jacob Dalager.

Han er glad for, Intego gav ham mulighed for at prøve kræfter med så meget forskelligt el-teknisk arbejde både herhjemme, i Sverige og på Island.

– Det er lærerigt at se, hvordan andre gør tingene, siger Jacob, der har lært nogle af de kulturforskelle at kende, der er inden for sit fag.

I sin læretid på Island har Jacob fået lov til at prøve kræfter med opgaver, han ikke ville herhjemme.

– Jeg synes, det har været spændende at få lov til at udføre tekniske installationer på fiskeskibe. Her var jeg blandt andet med til at demontere og renovere en stor motor.

– Samtidig prøvede jeg også kræfter med normale husinstallationer og fandt ud af, at det er for ensformig til mig at være huselektriker. På den måde har udlandsopholdet lært mig meget om, hvad jeg gerne vil fremadrettet, siger Jacob Dalager.

I 2013 startede Jacob på elektrikeruddannelsen. Den første del af sin praktikperiode, var han på Arla Foods Akafa i Svenstrup. Undervejs blev der indgået en aftale med Intego, hvor han har haft en 2-årig praktikperiode. Inden Jacob står med svendebrevet i hånden, vender han atter tilbage til Arla Foods Akafa.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close